Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Tandem Baits Konserwant Do Kulek 500ml
39.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Dostępność | 2 szt. |
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 790655544
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
KONSERWANT DO KULEK
500 ml
Opis:
Sposób użycia: Dozowanie: 7% na 1 kg gotowego ciasta (1 kg suchego miksu plus 12 jajek to około 1,6 kg gotowej masy - ilość konserwantu 110 g). Konserwant miesza się z jajkami lub wodą, a następnie wyrabia ciasto, roluje i gotuje kulki. Po ugotowaniu należy je suszyć w przewiewnym miejscu przez około 72 godziny, potem można je zamknąć w plastikowym worku i przechowywać przez okres 12 miesięcy. Długość przechowywania kulek w stanie zdatnym do użycia zależy od kilku czynników:
- ilość użytego konserwantu można ograniczyć do dawki 3-4 %, a czas suszenia skrócić do kilku godzin, tak przygotowane kulki będą świeże przez ok. 2-3 tygodnie;
w zależności od miksu także zmienia się czas przechowywania kulek, gorzej konserwują się miksy oparte na mączkach rybnych i z proteinami mlecznymi;
warunki przechowywania także wpływają na czas konserwacji, kulki przechowywane w chłodnym miejscu, w stałej temperaturze dłużej zachowają świeżość.
Nr katalogowy: 12362
500 ml
Opis:
Sposób użycia: Dozowanie: 7% na 1 kg gotowego ciasta (1 kg suchego miksu plus 12 jajek to około 1,6 kg gotowej masy - ilość konserwantu 110 g). Konserwant miesza się z jajkami lub wodą, a następnie wyrabia ciasto, roluje i gotuje kulki. Po ugotowaniu należy je suszyć w przewiewnym miejscu przez około 72 godziny, potem można je zamknąć w plastikowym worku i przechowywać przez okres 12 miesięcy. Długość przechowywania kulek w stanie zdatnym do użycia zależy od kilku czynników:
- ilość użytego konserwantu można ograniczyć do dawki 3-4 %, a czas suszenia skrócić do kilku godzin, tak przygotowane kulki będą świeże przez ok. 2-3 tygodnie;
w zależności od miksu także zmienia się czas przechowywania kulek, gorzej konserwują się miksy oparte na mączkach rybnych i z proteinami mlecznymi;
warunki przechowywania także wpływają na czas konserwacji, kulki przechowywane w chłodnym miejscu, w stałej temperaturze dłużej zachowają świeżość.
Nr katalogowy: 12362
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również